Terugblik op Libelle Zomerweek

'Ik ben niet bekend met de voorwaarden van mijn pensioen.' Dat zei 63% van de ruim 500 lezeressen van Libelle en ABP die meededen aan een onderzoek*. 57% weet niet hoe haar pensioen geregeld is. Om deze getallen te laten dalen, stond ABP voor de tweede keer op de Zomerweek. Bestuursvoorzitter Corien Wortmann-Kool: 'Ik merkte daar zelf dat direct contact heel goed werkt.'

Latte macchiato en pensioengesprekken

Bij de stand van ABP werd de opbouw van pensioen uitgelegd aan de bezoekers onder het genot van een latte macchiato. Er is namelijk een gelijkenis: zowel de latte macchiato als pensioen bestaan uit verschillende ‘ingrediënten’. Zo bestaat pensioen uit premie die de werknemer zelf betaalt, premie die de werkgever betaalt en het rendement uit beleggingen. Het viel op dat veel vrouwen helemaal niet wisten hoe hun pensioen is opgebouwd.

Druk bezocht

Bestuursleden en pensioenvoorlichters waren aanwezig om het gesprek aan te gaan met ABP deelnemers en vragen te beantwoorden. De stand werd druk bezocht en het was verrassend hoeveel vrouwen open stonden voor een gesprek. "Het is voor vrouwen absoluut de moeite waard, net als voor mannen overigens, af en toe stil te staan bij pensioen. Er verandert nogal wat als zij trouwen, kinderen krijgen, gaan scheiden, arbeidsongeschikt worden of met een pensioengat zitten.”, aldus Corien Wortmann-Kool.
*Onderzoek en analyse uitgevoerd door hettestpanel.nl (N=532) – april 2016

02-06-2016