Persoonlijke pensioenpot voor ruim 850.000 deelnemers zichtbaar

Ruim 850.000 deelnemers van ABP kunnen nu hun persoonlijke pensioenpot bekijken in MijnABP. ABP heeft de pensioenpot samen met deelnemers ontwikkeld en uitgebreid getest. De pensioenpot is zichtbaar voor een groot deel van actieve deelnemers met een middelloonregeling van ABP.

Doel van de persoonlijke pensioenpot

Het doel is om u te laten zien dat er geld voor u in de pensioenpot zit. Ook ziet u in één oogopslag hoeveel geld u zelf inlegt, hoeveel uw werkgever inlegt en hoeveel rendement ABP voor u behaalt. De grafiek maakt duidelijk dat uw werkgever ongeveer twee keer zoveel inlegt als u zelf. En hoe langer u pensioen opbouwt bij ABP, hoe meer rendement ABP voor u kan behalen. ABP wil hiermee het vertrouwen van deelnemers in hun pensioen te vergroten.

En zoals ABP-bestuursvoorzitter Corien Wortmann in een interview in de Telegraaf uitlegt: “We willen onze deelnemers activeren en hun betrokkenheid met het pensioen vergroten. Uit de tests met de persoonlijke pensioenpot blijkt dat deze een positief effect heeft.”

Maandelijks pensioenbedrag

Wie wil weten wat de persoonlijke pensioenpot straks oplevert aan pensioenuitkering, kan dit ook meteen zien in MijnABP.

Meer informatie

02-11-2018