Pensioeninformatie voor onderweg, ABP staat op NS-station

Weet u eigenlijk hoe het precies zit met uw pensioen als u gaat scheiden? Waar u recht op heeft en wanneer u afspraken vast moet leggen? ABP vindt het belangrijk om het onderwerp ‘scheiden en pensioen’ tijdens de Pensioen3daagse onder de aandacht te brengen. Dit doen we met een pop-up stand op Utrecht Centraal en Den Haag Centraal.

Op weg naar huis of werk?

Dinsdag 31 oktober om 8.30 uur is de pop-up stand in de stationshal op Utrecht Centraal geopend door ABP-voorzitter Corien Wortmann en president-directeur Roger van Boxtel van NS. U kunt hier hele dag terecht met vragen over het verdelen van uw pensioen bij een scheiding. Maar natuurlijk weten we ook het antwoord op uw andere pensioenvragen!

Woensdag 1 en donderdag 2 november is de pop-up stand in de stationshal van Den Haag Centraal te vinden. Ook daar bent u van harte welkom.

Feiten en cijfers

Uit onderzoek onder ABP-deelnemers blijkt dat 28% van de huwelijken (of geregistreerd partnerschap) eindigt in een scheiding. Verder kwam naar voren dat de gemiddelde leeftijd waarop deelnemers gaan scheiden gestegen is van 34 naar 47 jaar. Opmerkelijk feitje is dat het langste huwelijk dat in een scheiding is geëindigd maar liefst 69 jaar duurde.

Lees ook

31-10-2017