Nationale Politie wint de PensioenPluim 2017

De tweede editie van de PensioenPluim is gewonnen door de Nationale Politie. De Nationale Politie ontvangt de prijs voor de inzet van pensioenambassadeurs in haar organisatie. De PensioenPluim is bedoeld voor de werkgever die het meest doet voor het pensioenbewustzijn van zijn werknemers.

Pensioenambassadeurs

De jury roemt de winnaar om het volhardend vermogen van de initiatiefnemers, waardoor dit jaar vele honderden medewerkers zijn bereikt. Jan van Zijl, vicevoorzitter ABP: ‘De jury is onder de indruk van het feit dat de Nationale Politie het voor elkaar heeft gekregen dat het fenomeen pensioenambassadeurs zowel binnen als buiten de politie een begrip is geworden.’

Advies op de werkvloer

Pensioenambassadeurs zijn politiemensen die speciaal opgeleid zijn om hun collega’s te informeren over pensioen. Deze ambassadeurs zorgen ervoor dat het voor collega’s op de werkvloer makkelijker en vertrouwd is om over pensioen te praten. Inmiddels zijn er 100 pensioenambassadeurs opgeleid.

Podium

De Gemeente Rheden eindigde op de tweede plek. De derde plaats was voor de Provincie Groningen.

Pensioenpluim.nl

Op pensioenpluim.nl kunnen werkgevers hun initiatieven plaatsen die erop gericht zijn om hun werknemers pensioenbewuster te maken.

01-11-2017