Michael Damm nieuw in ABP-bestuur

Per 1 juli is Michael Damm toegetreden tot het bestuur van ABP. Hij is voorgedragen door de gepensioneerden in het verantwoordingsorgaan.

Hoogleraar Risico Beheer

Michael Damm (55) is hoogleraar Risico Beheer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en buitengewoon hoogleraar Risk Management aan de North West University in Zuid-Afrika. Hij werkt ook als onafhankelijke adviseur bij vraagstukken over risicomanagement en vermogensbeheer. Michael Damm werkte van 2002 tot 2012 als chief investment officer bij VermogensGroep, later UBS Bank Nederland. Daarvoor was hij onder meer directielid SNS Asset Management en Balansbeheer & Risico Management bij SNS Reaal Groep. Michael Damm studeerde economie aan de Rijksuniversiteit van Groningen en is daar ook gepromoveerd.

Voorgedragen door het verantwoordingsorgaan

Het ABP-bestuur bestaat uit vertegenwoordigers van werknemers (actieven en gepensioneerden) en werkgevers. De drie leden die namens gepensioneerden in het bestuur zitten, worden voorgedragen door de gepensioneerden in het verantwoordingsorgaan. Met het voordragen van Michael Damm zijn de bestuurszetels namens gepensioneerden gevuld.

Meer informatie over het ABP-bestuur

03-07-2015