Financiële situatie verbeterd

De actuele financiële positie van ABP is in het tweede kwartaal verbeterd. Door de stijging van de rente is de actuele dekkingsgraad gestegen (103,9%). Ondanks deze stijging daalde de beleidsdekkingsgraad in het tweede kwartaal met 1,3%-punt naar 101,3%.

Twee bijzondere kwartalen

Voorzitter Corien Wortmann-Kool blikt terug op het afgelopen halfjaar: ‘We hebben twee bijzondere kwartalen achter de rug. Het eerste kwartaal met een goed rendement van 8,8%, het tweede kwartaal met een verlies van 4,3%, maar ook een flink stijgende actuele dekkingsgraad. Die steeg met 7,5%-punt, met dank aan de gestegen rente.’

Beleidsdekkingsgraad omlaag

De beleidsdekkingsgraad laat een ander beeld zien, doordat deze een gemiddelde is over de laatste 12 maanden. De verbeterde financiële situatie is daarom niet direct terug te zien in de beleidsdekkingsgraad. Deze was aan het eind van het eerste kwartaal 102,6% en is nu gedaald naar 101,3%.

Financieel dashboard: alle factoren in één overzicht

Het financieel dashboard geeft in één oogopslag weer hoe ABP ervoor staat. In het dashboard vindt u nu de cijfers van het tweede kwartaal. Ook toont het dashboard de factoren die de dekkingsgraad beïnvloeden, zoals het rendement en de rente.

Bekijk het dashboard

Lees ook:

17-07-2015