Eerste resultaten test pensioenpot veelbelovend

Vanaf maart hebben ruim 21.000 deelnemers toegang gekregen tot hun persoonlijke pensioenpot. Met deze test wilde ABP onderzoeken hoe de pensioenpot in de praktijk wordt ervaren door deelnemers. Uit de eerste resultaten blijkt dat deelnemers de persoonlijke pensioenpot interessant vinden en positief beoordelen.

De resultaten in het kort

Veel deelnemers gaven aan dat het weinig moeite kost om de pensioenpot te bekijken. Ze waarderen de eenvoud. Na het bekijken van de pensioenpot heeft ruim driekwart ook hun maandelijkse uitkering in het pensioenoverzicht bekeken.

Waarom de persoonlijke pensioenpot?

Veel deelnemers vragen zich af wat er voor hen in de grote pensioenpot zit. ABP heeft daarnaar geluisterd en op verzoek van deelnemers de persoonlijke pensioenpot ontwikkeld. Door in één oogopslag te laten zien hoeveel geld de deelnemer zelf inlegt, hoeveel de werkgever inlegt en hoeveel rendement ABP behaalt. De persoonlijke pensioenpot geeft daar op zeer eenvoudige wijze inzicht in.

Hoe nu verder?

ABP wil in de loop van 2018 aan alle actieve deelnemers (uitgezonderd militairen) de persoonlijke pensioenpot aanbieden. U krijgt persoonlijk bericht als de pensioenpot klaarstaat in MijnABP.

ABP werkt ook verder aan andere instrumenten om deelnemers op eenvoudige wijze meer inzicht te geven in hun pensioen.

Lees ook

17-05-2018