Een goed pensioengesprek op de beurs

ABP was deze week aanwezig op de NOT, de Nationale Onderwijs Tentoonstelling in de jaarbeurs in Utrecht. ‘Een prachtige kans om mensen te spreken in het onderwijs en met hen te praten over hun pensioen.’

Onder het mom van ‘Effe pauze voor je pensioen’ konden bezoekers pauzeren in de stand van ABP. Even de tijd nemen voor een hapje en een drankje. Een pittige pensioenquiz nodigde bezoekers uit om hun pensioenkennis te testen. Ook kregen bezoekers de kans om hun pensioenwens op te schrijven en deze op te hangen in een pensioenboom. Een mooi moment om stil te staan bij de hoogte van je pensioen en wat je daarmee kunt doen. Zomaar één uit de vele speciale pensioenwensen: ‘Een poppenhuis bouwen en voldoende pensioen hebben om het in te kunnen richten’. Onze pensioenspecialisten waren ook aanwezig. En dat was nodig: ze werden het hemd van het lijf gevraagd met talloze vragen. Diverse bestuursleden van ABP vergezelden de specialisten de afgelopen dagen. Want de NOT, waar gemiddeld zo’n 7.500 bezoekers per dag op afkomen, is natuurlijk dé plek om met deelnemers in gesprek te gaan over pensioen.

Nog beter aansluiten bij wensen deelnemers

ABP-bestuursvoorzitter Corien Wortmann sprak met diverse onderwijsprofessionals op de beurs. “Dit is een prachtige kans om ook als bestuur mensen te spreken die werken of gewerkt hebben in het onderwijs en met hen te praten over hun pensioen. Of ze tevreden zijn met de dienstverlening van ABP, of ze daar wensen voor hebben. Wij willen de komende jaren nog beter aansluiten bij de wensen van de deelnemers, in onze dienstverlening. Heel veel mensen zijn nog ‘pensioenbewusteloos’. Die denken ‘het zal wel goed komen’.”

Nadenken over pensioen

Corien hoopt dat bezoekers die de ABP-stand bezochten in ieder geval gaan nadenken over hun pensioen. “En dat ze zich afvragen: ‘Is het genoeg?’ Ik heb ook al iemand gesproken die zei: Hé, ik moet mij hier in gaan verdiepen! Ik kan misschien wel eerder stoppen met werken, want ik heb al 44 jaar gewerkt. Of dat mensen denken: Hé, ik moet toch even aanvullend wat doen, want het is eigenlijk niet genoeg voor mij. Dat pensioenbewustzijn, daar hebben we nog heel veel werk te verzetten en ik hoop echt dat dit helpt.”

25-01-2019