Groep deelnemers test live hun persoonlijke pensioenpot

Na een uitgebreide eerste testperiode start ABP nu met het live testen van de persoonlijke pensioenpot. Vanaf vandaag krijgt een groep van 23.000 deelnemers hun persoonlijke pensioenpot te zien in MijnABP. Deze deelnemers ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Wanneer kan ik mijn pensioenpot zien?

Met de live test wil ABP onderzoeken hoe de pensioenpot in de praktijk werkt. Hoe reageren deelnemers als ze hun persoonlijke pensioenpot in MijnABP zien? Met deze test zetten we de laatste puntjes op de i voordat we de pensioenpot klaarzetten voor steeds meer deelnemers. ABP streeft ernaar in de loop van het jaar alle werkende deelnemers die bij ABP pensioen opbouwen in de middelloonregeling de pensioenpot aan te bieden. U krijgt persoonlijk bericht als de pensioenpot voor u klaar staat in MijnABP.

Waarom een persoonlijke pensioenpot?

Veel deelnemers maken zich zorgen of er nog geld voor hen in kas zit. De persoonlijke pensioenpot neemt deze zorgen weg door te laten zien dat er geld voor u in de pot zit wanneer u met pensioen gaat. In de pensioenpot ziet u in één oogopslag uw eigen inleg en de inleg van uw werkgever. Zo ziet u dat uw werkgever twee keer zoveel geld inlegt als u zelf. Ook ziet u het rendement dat ABP daar bovenop behaalt. En wie wil weten wat de persoonlijke pensioenpot straks oplevert aan pensioenuitkering, kan dit ook zien in MijnABP. ABP hoopt hiermee het vertrouwen van deelnemers in hun pensioen te vergroten.

Samen ontwikkeld met deelnemers

ABP heeft de pensioenpot de afgelopen periode uitgebreid getest onder verschillende deelnemers met verschillende achtergronden. De resultaten van de tests zijn steeds verwerkt in iedere nieuwe versie van de persoonlijke pensioenpot. Uit de tests bleek vooral dat deelnemers eenvoudige informatie willen: geen lange teksten maar liever duidelijke plaatjes. En dat is precies wat de pensioenpot doet: het laat simpel maar duidelijk zien hoeveel geld er voor u in de pot zit.

ABP houdt u op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de pensioenpot.

Lees ook

05-03-2018