Alliander wint de PensioenPluim 2018

De derde editie van de PensioenPluim is gewonnen door Alliander. Alliander ontvangt de prijs voor de continuïteit waarmee pensioen bij medewerkers onder de aandacht wordt gebracht. De PensioenPluim is bedoeld voor de werkgever die het meest doet voor het pensioenbewustzijn van zijn werknemers.

Vanzelfsprekend om met pensioen bezig te zijn

De jury is onder de indruk van de duurzaamheid waarmee Alliander pensioen bij haar medewerkers onder de aandacht brengt. Voor Alliander is het de normaalste zaak van de wereld dat hun werknemers het vanzelfsprekend vinden om met hun pensioen bezig te zijn. Hiermee was het voor de jury duidelijk dat Alliander de eerste plaats verdient.

Pensioenkennis in huis

In 2016 en 2017 organiseerde Alliander op alle locaties de ABP Pensioen Pop-up stores in combinatie met voorlichtingsbijeenkomsten. In 2018 is voor een andere invulling van pensioenaandacht gekozen door meerdere kennissessies en een bijeenkomst rondom duurzame loopbanen te organiseren. Bovendien heeft Alliander zelf pensioenkennis in huis. De pensioenspecialisten houden hun pensioenkennis up-to-date en voeren met grote regelmaat gesprekken met werknemers.

Podium

De gemeente Velsen eindigde op de tweede plek. De derde plek was voor het Dockinga College.

Pensioenpluim.nl

Op pensioenpluim.nl kunnen werkgevers hun initiatieven plaatsen die erop gericht zijn om hun werknemers pensioenbewuster te maken.

06-11-2018