ABP wint én reikt prijs uit voor Pensioen Pop-up store

Twee prijzen op een middag. In Utrecht won ABP donderdagmiddag de finale van de PensioenWegwijzer voor het concept ‘Pensioen Pop-up store’. Even verderop, in Maarssen, reikte ABP zelf de PensioenPluim uit aan de werkgever die het meest doet aan pensioenbewustzijn van zijn werknemers.

PensioenWegwijzer

ABP kreeg de prijs overhandigd van staatssecretaris Jetta Klijnsma. ABP won de PensioenWegwijzer voor de ontwikkeling van de Pensioen Pop-up Store, een ‘pensioenwinkel’ die werkgevers tijdelijk op hun werkvloer kunnen plaatsen. De jury noemde de Pop-up store “aanstekelijk”. Juryvoorzitter Klijnsma prees het feit dat de Pop-up stores de werkgever in staat stellen om samen met hun werknemers op de werkvloer te kijken naar hun pensioen. Werknemers kunnen in de store meer te weten komen over hun pensioen. Zo kunnen ze op een tablet inloggen in MijnABP om hun persoonlijke pensioensituatie te bekijken.

PensioenPluim

ABP won niet alleen een prijs, maar reikte er ook een uit: de PensioenPluim. De prijs werd gewonnen door de Provincie Drenthe en is bedoeld voor de werkgever die het meest doet voor het pensioenbewustzijn van zijn werknemers. Juryvoorzitter en ABP-bestuurslid Jan van Zijl: “Jullie hebben indruk gemaakt als het gaat om de reeks aan activiteiten die jullie over een aantal maanden tijd georganiseerd hebben. Daarnaast vinden we het mooi dat jullie ook zelf extra middelen hebben ontwikkeld om pensioen onder de aandacht te brengen.” De tweede prijs ging naar de Gemeente Velsen die een speciale app ontwikkelde. De derde prijs ging gezamenlijk naar de Nationale Politie en Hogeschool Stenden.

Lees meer over de Pensioenpluim en de Pensioen Pop-up store

04-11-2016