ABP stijgt naar tweede plek ranglijst verantwoorde beleggers

ABP hoort tot de beste Nederlandse pensioenfondsen als het gaat om verantwoord beleggen. In het jaarlijks onderzoek van de vereniging van duurzame beleggers (VBDO) dat vandaag verschijnt, stijgt ABP van de derde naar de tweede plek.

Duidelijke doelen

De stijging komt nadat we eind vorig jaar besloten tot een verduurzaming van het beleggingsbeleid dat de komende jaren stapsgewijs zal worden ingevoerd. Daarbij zijn duidelijke doelen geformuleerd over wat ABP als verantwoord belegger wil bereiken. Zo zullen in 2020 de bedrijven in de aandelenportefeuille 25% minder CO2 moeten uitstoten. Ook willen we bewust kiezen voor bedrijven die en een goed rendement opleveren en die tevens ook bijdragen aan het oplossen van wereldwijde problemen zoals klimaatverandering.

Vijftig grootste pensioenfondsen onderzocht

Voor het onderzoek keek VBDO naar de vijftig grootste pensioenfondsen van Nederland. Daarbij werd niet alleen gelet op het beleid en de uitvoering maar ook naar hoe fondsen hun deelnemers informeren.

Meer aandacht voor verantwoord beleggen

Volgens VBDO zijn Nederlandse pensioenfondsbestuurders in het afgelopen jaar duidelijk meer aandacht gaan besteden aan verantwoord beleggen. Net als vorig jaar staat het zorgpensioenfonds PFZW op de eerste plek.

Lees meer

07-11-2016