ABP scoort opnieuw goed met beleggingsbeleid en klimaatverandering

ABP behoort tot de pensioenfondsen die in hun beleggingsbeleid het beste rekening houden met gevolgen voor klimaatverandering. Dat blijkt uit het onderzoek van het Asset Owner Disclosure Project (AODP) dat in Londen werd gepubliceerd.

Plaats vijf in de top-500

Het AODP is een onafhankelijke organisatie die al een aantal jaren onderzoekt hoe beleggers inspelen op klimaatverandering. Daarbij gaat het vooral om pensioenfondsen maar ook om verzekeraars en stichtingen. 500 daarvan zijn door het AODP onderzocht, verspreid over de hele wereld. ABP eindigt op de vijfde plek. Samen met pensioenfonds PFZW, dat een plek lager staat, is ABP het enige Nederlandse fonds met een AAA-score.

Minder CO2, meer hernieuwbare energie

Als belegger speelt ABP op verschillende manieren in op de mogelijke gevolgen van klimaatverandering. Daarover zijn in het nieuwe beleid voor duurzaam en verantwoord beleggen duidelijke doelstellingen afgesproken. Zo moeten in 2020 de bedrijven in de aandelenportefeuille 25% minder broeikasgas CO2 uitstoten. Ook zal dan minimaal 5 miljard euro belegd moeten zijn in hernieuwbare energie. Eind 2015 hadden we hier voor 2,2 miljard in belegd.

Lees meer:

26-04-2017