ABP scoort hoog met klimaatbeleid

ABP doet het zeer goed als het gaat om klimaatbeleid. Dat blijkt uit onderzoek van het Asset Owners Disclosure Project (AODP), een non-profitorganisatie die grote vermogensbeheerders wil waarschuwen voor financiële risico’s als gevolg van klimaatverandering. Op een lijst met 500 grote beleggers staat ABP op de vierde plaats, met de hoogst mogelijke score: AAA.

'Schone' beleggingen onderzocht

AODP heeft onderzocht hoeveel ‘schone’ beleggingen pensioenfondsen hebben, maar ook hoe ze omgaan met de mogelijke financiële risico’s van beleggingen in bedrijven die veel fossiele brandstoffen gebruiken. Van de Nederlandse fondsen scoort ABP het hoogst.

Aandacht voor klimaatrisico's

Wij hebben al geruime tijd aandacht voor de mogelijke risico’s van klimaatverandering op onze beleggingen. Zo is in 2014 voor de tweede keer een overzicht gemaakt van hoeveel CO2 wordt uitgestoten door de bedrijven waarin wij beleggen. Verder willen we dat olie- en gasmaatschappijen rekening houden met mogelijk veel strengere milieumaatregelen van overheden en nadenken hoe zij daarop hun bedrijfsvoering kunnen aanpassen.

Investeringen in duurzame energie uitbreiden

Vorig jaar maakten we op de klimaattop in New York al bekend dat we de komende jaren onze investeringen in duurzame energie verder willen uitbreiden. Dit past binnen de verduurzaming van onze beleggingsportefeuille.

Lees meer

01-05-2015