ABP koploper in omgaan met klimaatverandering

Op 13 juni is er een rapport door AODP gepresenteerd dat ingaat op hoe succesvol om te gaan met de kansen en risico’s van klimaatverandering. ABP wordt onder de 22 wereldwijde beleggers geschaard die hier succesvol mee omgaan.

ABP verwacht van bedrijven waar ze in belegt dat ze goed zicht hebben op de risico’s en kansen die voortkomen uit klimaatverandering. Klimaatverandering staat dan ook hoog op de agenda van ABP.

ABP genoemd in rapport over klimaatverandering

Het Asset Owner Disclosure Project (AODP) brengt al jaren in kaart hoe pensioenfondsen en andere vermogenspartijen omgaan met klimaatverandering. In het rapport van afgelopen jaar eindigde ABP als vijfde in een mondiale ranking van zo’n 500 partijen. Dit rapport helpt andere beleggers om hun strategie bij te stellen en te leren van de praktijkvoorbeelden.

Meer beleggen in hernieuwbare energie

ABP ziet zelf kansen om nog meer te beleggen in de overgang naar duurzame energie. De beleggingen in hernieuwbare energie zijn in 2017 fors toegenomen (+42%). Hierin hadden we eind 2017 voor € 4 miljard belegd. Eind 2016 was dit nog € 2,81 miljard. Ook is er oog voor de risico’s die komen kijken bij klimaatverandering. Zo wordt er bij de energiebedrijven minder belegd in kolen. Dat aandeel daalde van 8% naar 5%.

Lees meer

13-06-2018