ABP investeert in bloemenstart-up Bloomon

ABP investeert via investeringsmaatschappij INKEF Capital in de Nederlandse start-up Bloomon. Bloomon biedt online bloemenabonnementen aan. ‘Wij zijn onder de indruk van wat Bloomon teweegbrengt met een puur Hollands product in de traditionele bloemensector’, zegt INKEF-directeur Robert Jan Galema tegen de NOS.

Bloemenabonnementen

Bloomon is acht maanden geleden opgericht. Het bedrijf verkoopt wekelijkse, tweewekelijkse of maandelijks abonnementen aan zowel particulieren als bedrijven in Nederland. Met de investering wil het bedrijf internationaal uitbreiden.

Bijdrage aan Nederlandse ontwikkeling

Vorig jaar maakte ABP al bekend € 100 miljoen te investeren in startende bedrijven en het MKB. ABP investeert niet alleen in dit soort startende ondernemingen omdat ze goed zijn voor het rendement van deelnemers. Maar ook omdat we zo een bijdrage leveren aan vernieuwende ideeën en technologieën in Nederland.

Investeren in de Nederlandse economie wordt vanuit meerdere hoeken aangemoedigd. Zo gaf Neelie Kroes, ambassadeur van StartUpDelta, gisteren in NRC aan dat ze pensioenfondsen wil stimuleren meer in Nederlandse start-ups te investeren.

03-09-2015