Pssst... We moeten praten

Meld je aan voor Money Matters #2 op 9 november

Money Matters maakt op 9 november, tussen 19:00-19:45 uur de 2e interactieve live uitzending over geld, voor en door jonge mensen. Het thema is ditmaal ‘Geld, voor nu en later’.

Wat betekent geld voor jou en maakt jouw geld je op dit moment gelukkig? En hoe zit dat als je straks ouder bent? Hoe wil jij zelf investeren in je toekomst en hoe kunnen we samen zorgen dat geld ons allemaal een beetje gelukkiger maakt?

Sprekers vs. kijkers

Niet iedereen heeft genoeg geld om gelukkig te zijn. Daar kun je zelf iets aan doen, maar ook de maatschappij verandert. Vertel ons waar het volgens jou over moet gaan in dit interactieve gesprek met deze sprekers: 

  • Renée Lamboo – Was financieel journalist, nu beweegt ze mensen via haar socials
  • Lieke Beekers - Promoveert op econometrie aan de Tilburg University
  • Emma Mouthaan – Skere Student en slimme (studie)schuldsoplosser
  • Aldert Boonen – Bestuurslid ABP (zeker niet de jongste aan tafel, wel bijna)

De gespreksleider van Money Matters is Talitha Muusse, presentatrice van NPO. Talitha voelt de sprekers aan de tand en zet hun verhalen op scherp, voor een pittige discussie met de kijkers.

Aanmelden

Tijdens Money Matters draait het om jouw mening. Zonder jou is er dus niks aan. Meld je daarom vandaag nog aan en vertel tijdens de online uitzending op 9 november wat je voelt, vindt en wilt. We sturen je op tijd een link via de e-mail. Alle informatie over de sprekers en de onderwerpen vind je hieronder.

Money Matters? Mis ik iets?

Money Matters #2 is het vervolg op de uitzending van 3 juni over Goed doen met geld. Toen gingen Hanna Riemersma (Amnesty International), Werner Schouten (Jonge Klimaatbeweging), Thijs Verheul (voorheen United Wardrobe, nu investeerder in tech-startups) en Krista Nauta, de jongste bestuurder bij ABP met het publiek en elkaar in gesprek over keuzes en dilemma’s en de langetermijnvisie van ABP. Hier kun je die uitzending op je gemak nog eens bekijken.

Onze Host - Talitha Muusse

Misschien wel het bekendste vrouwelijke gezicht van de NPO. Deze bevlogen presentatrice voegt de sprankeling toe aan Money Matters. Talitha voelt onze gasten aan de tand en zet de verhalen op scherp om reacties te ontlokken. Bij de gasten, maar ook bij de kijkers.

Renee Lamboo – Finance Influencer | www.PorteRenee.nl

'Voorheen werkte ik al 15 jaar als freelance journalist. Voor media als Flair, LINDA en het FD schreef ik steeds vaker verhalen over geld. Daarbij was ik over mijn eigen financiën altijd superopen en eerlijk. Door mijn werk en wat ik zelf meegemaakt had, wist ik inmiddels al zo veel over de materie, dat mijn man op een dag zei: waarom begin je niet een eigen website? The rest is history!'

Lieke Beekers - PhD Tilburg University

Lieke is als PhD verbonden aan de Universiteit van Tilburg afdeling Econometrics & Operations Research. Als jonge wetenschapper geeft Lieke duiding aan de huidige macro economische- en marktontwikkelingen die van invloed zijn op jongeren in de Nederlandse economie, arbeidsmarkt en maatschappij.

Emma Mouthaan - Skere Student

'Tijdens mijn studie ben ik geïnteresseerd geraakt in persoonlijke financiën en beleggen doordat ik er achter kwam dat mijn studieschuld de spuigaten uit was gelopen. Naar aanleiding daarvan heb ik mijn hele financiële leven omgegooid en ben ik me gaan focussen op sparen, besparen en beleggen.'

Aldert Boonen - bestuurslid ABP

Aldert werkte bij de FNV als beleidsmedewerker economie en arbeid. Ook zat hij in besturen van de pensioenfondsen van AKZO en Pensioenfonds werk en (re)integratie (PWRI). Die laatste functie verruilde hij onlangs voor de bestuurstafel van ABP. De vakbond droeg hem voor om namens het samenwerkingsverband van FNV-bonden in overheid, onderwijs, politie en militairen plaats te nemen in het bestuur.
Hulp nodig?