* verplichte velden
Wat is uw situatie? *

Rekenhulp bij verlagen

Bereken hoe verlagen voor u uitpakt

Rekenhulp als uw pensioen wordt verlaagd

De dekkingsgraad van 31-12-2020 bepaalt of ABP de pensioenen moet verlagen. Minister Koolmees heeft de minimale dekkingsgraad op 90% gesteld. Als de dekkingsgraad lager is dan 90%, dan is de kans groot dat uw pensioen wordt verlaagd. De dekkingsgraad verandert iedere week. Daarom kunnen wij nu niet met zekerheid zeggen of ABP de pensioenen moet verlagen.

De percentages in de rekenhulp zijn voorbeelden. We weten pas na 31-12-2020 of we moeten verlagen. En wat dan het percentage van verlagen is. Houd er dus rekening mee dat de bedragen slechts rekenvoorbeelden zijn en dat ze zullen veranderen. Meer informatie over verlagen leest u op deze pagina.

Bent u militair en heeft u pensioen opgebouwd vóór 1 juni 2001? Lees dan op deze pagina meer. 

Let op: de bedragen in deze rekenhulp gaan alleen over uw pensioen bij ABP, niet over uw eventuele AOW. Vul hier alleen bedragen in zonder €-teken of punt.
Het is op dit moment erg druk. Probeert u het later nog eens.
Vul hier het bedrag in dat u elke maand van ABP krijgt. U vindt dit op uw laatste betaalspecificatie. Vul in deze rekenhulp alleen het bedrag in zonder €-teken. Gebruik ook geen punt, een komma kan wel.
Vul hier het ABP-pensioen in dat u tot nu toe heeft opgebouwd. Dit vindt u in MijnABP. Vul in deze rekenhulp alleen het bedrag in zonder €-teken. Gebruik ook geen punt, een komma kan wel.
Vul hier het ABP-pensioen in dat u heeft opgebouwd. Dit vindt u in MijnABP. Vul in deze rekenhulp alleen het bedrag in zonder €-teken. Gebruik ook geen punt, een komma kan wel.
Uw geboortedatum gebruiken we om uw AOW-leeftijd te bepalen.
Let op: deze percentages zijn rekenvoorbeelden. In de praktijk zullen deze bedragen anders zijn.